perjantai 27. tammikuuta 2017

Kilpparikontrolli

Tuittu kävi kilpparikontrollissa ja samalla sain käsiini sen edelliset arvot. Lääkityshän on selvästi auttanut jo voinnin piristymisen myötä, mutta sen lisäksi on silmien vuotaminen loppunut lähes täysin  ja turkin kasvu hidastunut. Siinä missä normaalisti ajelin Tuitun naaman 2,5-3 vkon välein (toki osaksi silmien vuotamisen vuoksi) olen nyt viimeksi ajellut sen 4 vkoa sitten eikä vieläkään ole ns. pakko.



Ensimmäisissä kokeissa Tuitun T4 oli 3,99 (viite 15-53.00) ja TSH (vähän yllättäen) 0,01 (viite 0,00- 0,50). Kontrolloituna T4 37,60, joten samalla annoksella jatketaan. Tuittu syö Forthyron vet 200mikrogr 1/4 tbl aamuin ja illoin. Seuraava kontrolli joskus 4kk kuluttua ja nyt voisi laittaa poikkeusluvan hakuun :)


tiistai 24. tammikuuta 2017

Kameran kanssa

Lauantaina oli hieno sää ja pitipä pitkästä aikaa ulkoiluttaa kameraa. Otan perinteisesti joko tavallisia poseerauskuvia tai vauhtikuvia ja nyt sitten sopivan vastavalon sattuessa kohdalle (kun olin ensin toipunut pettymyksestä ettei aurinko enää paistakaan kuvauspaikkaan että saisin noita ensinmainittuja) päätin lähteä kokeilemaan vastavaloon kuvausta. En siis oikeasti osaa hyödyntää hyvää kuvauskalustoani saati kuvankäsittelyohjelmaa. Nyt vähän testailin kumpaakin. Aiemmin olen ajatellut että pitää opetella ottamaan niin hyviä kuvia ettei niitä tarvitse paljoa säätää :'D




Tuitun silmät eivät vuoda enää oikeastaan ollenkaan ja partakin on trimmattu 4 viikkoa sitten! Karvankasvu on siis hallinnassa näköjään myös. Puudeli saa koko ajan lisää vauhtia ja virtaa, tuolla se yksin leikkii vinkupossulla.. Kontrolli näyttää mihin suuntaan mennään!

vähänkö söpö <3



Iltapäivällä saapuivat Unski ja Hemmo ja käytiin pitkästä aikaa juoksemassa. Mummeli on saanut vapautuksen juoksulenkeistä. Se ei oikein mielellään juokse vaan humputtaisi lenkillä takana, kun taas vapaana ollessa juoksentelee innoissaan. Lisäksi osteopaatti epäili että oikeassa ranteessa olisi nivelrikon alkua. Tuota jalkaahan Elsa joskus saattaa ontua, jos sille on esim. paljon heitetty palloa niin seuraavana päivänä (tämä on kyllä oikeasti ollut pannassa jo pitkään, mutta aina löytyy joku, joka viskaa kun E kantaa palloa koko ajan jalkoihin). Normi lenkkien/kevyen aksan jälkeen tuo ei näy. Tässä taas muistutus koiran kivusta, ei se nivelrikkokipu näy lenkkeillessä (välttämättä) vaan tärkeämpää on katsoa miten eläin siitä lenkistä toipuu..

Unski (Boris)

Hemmo (K.Ota mut kiinni)
Ainiin, sir Jethro kävi esiintymässä Kajaanin KV-näyttelyssä ja superhienosti meni! ROP kera sertin ja cacibin! Nyt uupuu Jetiltäkin sitä yhtä niinkuin Ässältäkin.

Marianne Holm tuomaroi näin:
Hyvin kaunislinjainen uros. Erinomainen pää ja ilme. Hyvät mittasuhteet. Erinomainen kaula. Hyvä runko. Erinomaiset raajat, luusto ja kulmaukset. Hyvä häntä. Erinomainen karva. Liikkuu erittäin hyvin. Esitetään hyvin kauniisti.

Huippua :)

Lopuun vielä kuva Hikasta (K.Rähinärakkautta), upea kuva on omistaja Pia Pynnän käsialaa. Kauniisti kulmautunut penska, en voi muuta sanoa <3


tiistai 3. tammikuuta 2017

Liian paljon päivitettävää!

mitään yhteenvetoa en meidän vuodesta kyllä rupea tekemään..Koiraharrastusrintamalla hiljaisin vuosi varmaan ikinä, mutta yksityiselämässä sitten tapahtumia riitti, onnellisia sellaisia <3 ei sitä vuoden alussa tosiaan tiedä millaista on elämä vuoden lopussa..

Ja tulihan viime vuonna toki tuo iloinen perhetapahtuma Mapskun pentujen muodossa!
Pari kuvaa muutaman viikon takaa:

Kundi "Kivasti pojat on poikii"

Miina "Kivasti Vaimomatskuu"


en ehkä voi lakata nauramasta tän naamalle :D

Viime viikolla meillä kävi vieraita Mäntsälästä, Veljeni, hänen avovaimo ja koirat toki myös. Onneksi on tilaa pitää koiria helposti erillään, ja tuskinpa kissa olisi Kyöstin ja Pihlan seuraa arvostanut. Ei sillä että Elsa olisi... Voi hyvänen aika miten voi koira olla täynnä inhoa Kyöstiä kohtaan! Elsa ei varmaan tiedä ketään yhtä kamalaa koiraa kuin Kyösti. Niin huonokäytöksinen, iso ja kömpelö! :D

Kyösti (Giteas Incredibile)
Ja sitten tapaus Pihla... Voi hyvänen aika mikä määrä nenää ja jalkoja ja sulavaa liikettä :D Kyllä tuntui omat rekut pieniltä kun tämä kaksikko lähti...

Tässä Pihla esittelee 2017 talven korvamuodin!









Viimeisiä vuoroja viedään Savonlinnassa. Huomenna päivävuoro, torstaina yö ja lauantaina vielä yksi päivävuoro. Sen jälkeen miut tapaa Outokumpu-Polvijärvi-Liperi-akselilta. Mukava päästä noille kolmelle tutuimmalle ja lähimmälle (jos ei Joensuuta lasketa) asemalle töihin :) Virkavapaalla olen lähtökohtaisesti syyskuun loppuun ja vähän elättelen toiveita josko ei tällä haavaa tarvitsisi enää päivystykseen palata. No, aika näyttää.

Kepukka, rullalla oleva matto ja "lelu"
Ja sitten tapaus Tuittu. Uskomaton muutos on kyllä koirassa, ei voi muuta sanoa! Kolme päivää lääkkeen aloittamisen jälkeen sen silmät lakkasivat vuotamasta, se kaivoi lelun ja rupesi itsekseen sillä leikkimään. Tuosta vauhti on vain kiihtynyt ja vireystaso noussut. Se retuuttaa lelujaan monta kertaa päivässä ja lenkilläkin juoksentelee innoissaan pyrtsien perässä. Ero on kuin yöllä ja päivällä! Tuitullahan on ylimääräisiä ripsiä ja niitä on kertaalleen jäädytetty. Luulin, että silmien vuotaminen (tai lähes tulviminen) johtuu niistä, toinen silmä kuin vuoti enemmän ja siinä ripsiäkin on enemmän. No, kappas, silmät eivät vuoda enää juuri lainkaan...


eipä vuoda silmät ei!

mummi pelkkänä korvana


yks tollo ja sen pallo