sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Aina vaan pentuja :)

Narttujen tulevat omistajat vierailivat tänä viikonloppuna loputkin ja sen myötä saatiin sitten vähän jo suunnitelmaa kuka menee minnekin. Oli myös lämmintä ja pennut pääsivät pihalle!

Kivasti Vaimomatskuu 

Kivasti Vaimomatskuu, koska joka pentueessa pitää olla se yksi, joka on kaiken pahan alku ja juuri...

Kivasti Meniks Tunteisiin

Kivasti Pojat on Poikii 

Kivasti Meniks Tunteisiin

Kivasti Pojat on poikii

Kivasti Rähinärakkautta

Kivasti Käännät mun pään

Kivasti Meniks Tunteisiin

Kivasti käännät mun pään kera sininsen silmänsä =)

K.Pojat on Poikii, K.Meniks Tunteisiin, K.Rähinärakkautta

Pojat on poikii - Meniks Tunteisiin - Rähinärakkautta - Käännät mun pään - Vaimomatskuu

perjantai 22. huhtikuuta 2016

More than happy!!

Kyllä se on vaan huippua omistaa terveeksi tutkittu koira:)))
Tänään tuli kallan selkälausuntokin, siinä odotetusti LTV1.


keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Don't let the cuteness mislead you!

Pikkupirulaiset ovat 4,5 viikkoa ja aika kaameita ne on <3 Tosiaan söpöys on katoavaista kun nämä piraijat hyökkäävät surutta kiinni ihan mistä kiinni vain saavat,,

Tänään ne pääsivät tutustumaan Tuittuun ja reippaita olivat. Säät ei ole oikein sallineet ulkoilua, joten reviiriä on laajennettu sisätiloissa. Kovasti ne leikkivät, taistelevat ja ymmärtävän huimasti lelujen päälle tuon ikäisiksi. Ihmisiä on käynyt pentujen luona harva se ilta ja eri lihoja on pikkuhiljaa otettu maisteluun nappulan oheen.

Niitä saa tulla katsomaan =) ja toisena - aivan asiaankuulumattomana - tiedotuksena, Jerry Ketolalle vielä pari aikaa 17.5. Ota yhteyttä!

ja sitten ne kuvat:

Kivasti Käännät mun pään

Kivasti Meniks Tunteisiin

Kivasti Rähinärakkautta

Kivasti Pojat on poikii

Kivasti Vaimomatskuu

Vinku, eli tuo keltainen pentu järjesti sellaisen sopan, jotta hankki sinisen pilkun silmäänsä. Sehän helpottaa toki kasvattajan työtä, sitä ei tarvitse geenitestata merlevärin suhteen! Eli tuon keltaisen värin alta se on merle, joko ihan merle merle tai fawnmerle. Tämä kun tuli julki niin taas syntyi pieni haloo.. Sitä tietysti toivoisi, että asioista otettaisiin sen verran selvää, ettei ole yhdistetty keltaista ja merleä (kuten ilmeisesti syytettiin) ja että jotakin perusjuttuja ymmärrettäisiin värigenetiikasta ennen kun ruvetaan syyttelemään rodun pilaamisesta :P

Keltaiseen "väriin" liittyy se riski, että se peittää alleen muut värit. Siispä tosiaan keltainen koira voi olla merle tuolta alta ja jos yhdistät kaksi merleä (tahallaan tai sitten vahingossa) niin seurauksena voi olla mitä vaan välillä aikainen abortoituminen - vakavat kehitysvammat tuplamerlen muodossa. Mutta tosiaan tämä pentu oli tarkoitus geenitestata (vieläkin toki harkitsen K-lokuksen testaamista) merlevärin suhteen, koska värihän ei ole este jalostukselle ainakaan periaatteessa. Värigeenitestit ovat nykypäivää ja väri on vain väri (tässä rodussa on aika paljon isompia huolenaiheita, mikäs siinä jos aina voisi käyttää vain priimaa joka osa-alueelta). Onneksi noita narttuja kuitenkin siunaantui 4kpl, kerrankin! Ja ehkä tässä vaiheessa asia ei ole kovin ajankohtainen..

Virallisesti minulla on kaksi värivirheellistä pentua viidestä, mutta olenko pettynyt? En! Ne ovat nimiensä mukaisesti Uniikkeja jokainen <3

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pennuista kuvia ja vähän muistakin

Kalla täytti viime viikolla vuoden ja kävi samalla läpivalaisussa. Samalla ekat kasvattini täyttivät 2v <3 Kallan tuloksia jäämme odottamaan, kennelliitossa on useamman viikon jonot. Polvet 0/0 ja olat siistit, ne tiedämme tässä vaiheessa. Eikä mitään mikä estäisi harrastamisen ja se on aina huojentavaa :) Se on päällimmäisin syy, miksi kuvaan jo nyt, en oikeasti kestäisi harrastaa kuvaamattoman koiran kanssa. Jos jotain tarvetta tulee, niin voihan kuvauttaa myöhemmin uudelleen tai vaikka jättää ekat kuvat epävirallisiksi (ei jätetty, en sano sillä), mutta tärkeää on kyllä tietää harrastuskaverin olevan fysiikaltaan sellainen, että sen kanssa voi huoletta harrastaa!
Jos jotain Kikin kanssa opin, niin omakohtaisesti sen tiedon, miten hankalaa koiran kivun huomaaminen on.. Ja miten tärkeä on tietää ennen täysipainoisempaa agilityn harrastamista se, että koira on kunnossa. Kikin agility jäi heti kun sen lonkkakuvat näin (D/D) enkä edes harkinnut muuta. Ja loppuviimeksi, koira joka motivoitui muualla ja muissa lajeissa ja rakasti juoksemista, ei syttynyt agilityyn. Syytä voi vain arvailla.. Siksi Kallankin kanssa on edetty maltilla, että koiraa ei ole rasitettu ja treenattu paljon ja sitten - oho- se ei olekaan kunnossa ja koko homma loppuu siihen.

Muutama kuva vuoden ikäisestä Kallasta ja kaksivuotiaasta Hemmosta (Kivasti Ota mut kiinni)









Pentuset ovat nyt reilu 3 viikkoa ja meno sen mukaista =) Äitinsä lapsiksi tunnistaa jo muutaman äänen perusteella :D

Kivasti Pojat on poikii

Kivasti Vaimomatskuu

Kivasti Rähinärakkautta ja Kivasti Pojat on poikii

Kivasti Käännät mun pään

Kivasti Meniks tunteisiin

Kivasti Rähinärakkautta

Kivasti Uniikit 3vkoa + 1 päivä <3


tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kännykuvat jaossa taas

Pentuset ovat eilisissä kuvissa 17vrk. Isoin painaa 1100g ja pienin vähän vajaa 800g. Kaikki on menny edelleen oikein hyvin :)

Meniks tunteisiin 

Vaimomatskuu

Käännät mun pään 

Rähinärakkautta

Pojat on poikii

Maitobaari

Ja sitten paljon onnea ensimmäiset kasvattini "keekit" jo 2v! Pikku-Kalla juhlii ensimmäisiä synttäreitään samana päivänä, onnea :) kätevää kun on vähemmän noita päiviä muistettavana, uniikitkin syntyivät sopivasti "kepon" synttärinä ;)