sunnuntai 31. elokuuta 2014

heppakuvia väliin

Viikonloppu vierähti Tottakai-päivillä, mutta siitä myöhemmin kun saan noin tuhat kuvaa katsottua läpi..

Elsan tassu on parantunut hienosti. Viiden päivän ajan pidin sillä sidosta ja loppujen lopuksi huomasin rouva herkkävarpaan ontuvan sitä sidosta/tossua, eikä itse tassua. Ajoittain epäilinkin näin ja laitoin tassun toiseenkin etujalkaan. Silloin se kyllä ontui sitä oikeaa. Elsahan ei siis edelleenkään laskenut painoa jalalle vaan kulki tassu hörökorvien vieressä koikkelehtien. Sitten tulin kokeilleeksi tossua vain vasempaan, eli terveeseen, jalkaan ja siitähän tuli heti todella kipeä. Tässä vaiheessa se ydin oli jo kuivahtanut ja jäljellä oli enää vain varvas ilman kynttä. Sellainen siinä vieläkin on ja tulee ehkä olemaan koko Elsan loppuelämän. Eläinlääkäri siis epäili, ettei siihen edes tule uutta kynttä enää. Joka tapauksessa Elsa on lenkkeillyt aivan normi lenkkejä jo yli viikon ajan ontumatta lainkaan :) Minuu varoiteltiin kolmen kuukauden ontumisista, taukoiluista ja tassusidoksista, mutta näyttäisi että päästiin parilla päivällä. Antibioottiakaan en onneksi aloittanut, sehän saatiin varalle. Siispä eikun katselemaan kisakalenteria :)

Ja samaa pitäisi kai pikkuhiljaa alkaa suunnitella Tuitullekin..Hui!

Viikko sitten (huomatkaa tämä ahkerasti päivittyvä blogi..) kävin taas ratsastamassa Bambilla ja irtohypytettiin sitten heppasia.

Spooky (Maybe Spooky) aloitti.

 Ensin pitää vähän verrytellä


Sit hommiin!



Ja on muuten mukavaa!




mutta jos on niin kovin nätti niin voi vähän poseeratakin :)




Ja mamma Bambi (Barbet DK) jatkoi.



Palkaksi ottaisin vähän kauroja, kiitos!



Ja välillä pitää vähän revitellä
(eikö Bamsusta tulekin mieleen lapsuuden hevoshullu-lehdet ja Lena Fabergin sarjikset?!)


ja lopuksi pitää vähän verrytellä



Sitten tulikin jo Lillin (Kopralan Tirlittan) vuoro. Kuvattiin samalla vähän Lillin myyntivideota *vink*



Ja lopuski kameran eteen päätyi Jenni-poni (tinker-tamma Rose's Jennifer)




tiistai 19. elokuuta 2014

sairaslomalaisia

Ensin saikkuilin mie, ilmeisesti selkä otti nokkiinsa kyykkypainotteisesta treenistä tiistaina ja hyvä että pääsin sängystä ylös keskiviikkona vaikka oireettomana menin nukkumaan. No, Uusitalon vammaiskuljetus kuljetti minut paikalliseen terveyskeskukseen ja sittemmin kipulääkkeiden kera kotiin. Tai siis tokihan piti ensin itsehoitaa (suotavaa kun se on) ja kun Burana + Panadol + Ketorin + Sirdalud ei auttanut, täytyi myöntää tappionsa ja soittaa lääkäriin. Soitin sinne klo 8.10 ja sain ajan 9.30.
Heräsi oikeasti epäilys, soittaako juuri kukaan päivystykseen rehautuva potilas oikeasti ensin omalle terveysasemalle?! Toinen vaihtoehto toki on, ettei homma vaadi edes päivystystä (tai minulla oli vain hyvä tuuri). "Kun ei kumminkaimankaverikaan saanut aikaa viime vuonna.." Toisaalta Joensuulla on eniten kehitettävää nimenomaan kiireetöntä hoitoa vaativien lääkäriajoissa, niiden, joiden vaiva vaatii lääkärin tsekkausta, mutta eivät kuulu päivystykseen (vaiva ei pahene tai tapa ellei sitä hoida heti tällä vuorokaudella).

No, pitkin hampain otin muutaman päivän saikkua ja kieltämättä odotuksia hitaammin selkä paranee. Eilen oli jo hyvä päivä, kävin juoksemassakin hitaasti 7km ja tänään aamulla kuntosalilla. Liike on lääke! Pahinta, mitä selkäkivun (siis tällaisen lihaksista johtuvan) kanssa voit tehdä, on jämähtää jonnekin paikoilleen. Heti kun kärsii, niin liikkeelle! Jos ei kärsi, niin otetaan lääkettä että kärsii :)

No, sunnuntaina oli juokseminen vielä vähän jäykähköä, joten lähdin hallille tekemään "para-agia" ennen töihinmenoa. Otin lämppälenkille vain Tuitun ja Elsan, tarkoitus oli sen jälkeen käydä lenkillä kaikkien kanssa. Elsa ryysi autohäkistä semmoista vauhtia pois, että juomakuppikin kaatui (metallinen sankko, joka kiinni häkissä) hirveällä ryminällä. Lenkillä sitten huomasin Elsan ontuvan oikeaa etusta ja tarkempi tarkastelu osoitti, että yksi kynsi on juurineen irti ja pelkkä ydin tökötti siinä paikoillaan =/ Kynsi löytyi autohäkistä..No, eikun huuhtelu + sidos ja soitto lääkäriin. Ohjeeksi päivittäinen hoito, antibiootti ja kipulääke. Siinä meidän tämän syksyn aksailut siis ja katsotaan miten käy muiden suunnitelmien =/
Elsa köpsytteli ontuen pienen lenkinkin sunnuntaina sidos jalassa, mutta illalla ja seuraavana päivänä se ei laskenut enää tassun varaan yhtään painoa, eikä sitä seuraavanakaan. Pakko oli lähteä varmistamaan, ettei mitään olis murtunu. No, onneksi ei ollut! Samalla reissulla kävin itse toisaalla Siljalla hieronnassa, samoin  Tuitttu. Elsa sit lääkärissä ja Torvi rokotuksilla. Jokaiselle jotain..Paitsi Dukkikselle vain autokyytiä.
Dukkis onkin ollut meillä taas kun veljeni ja Kyösti-riiseni ovat käymässä.

mökin grillausmestarit Kyösti ja Jussi


potilas


Mutta hei, ei tästä sentään pentukuvatonta postausta tule! Viime viikolla kävi vierailulla Jeti (Kivasti Liian Viilee) ja Hemmo (Kivasti Ota mut kiinni) tuli siksi päiväksi päivähoitoon. Vauhtia ritti veljeksillä!







maanantai 11. elokuuta 2014

Torvisen synttärit ja WDS 2014

Maailmanvoittajanäyttely rantautui Helsinkin tänä vuonna. Omia koiria ei ollu ilmoitettuna, mutta pitihän sinne lähteä ihmettelemään. Pyrtsit tuomaroi Guido Perosino Italiasta, sama tuomari kuin 2008 Tukholmassa. Elsa sai silloin ERI:n ja oli avonarttujen 3. eli viimeinen lisäkommenteilla "liian pitkä", joten eipä olisi ilman pentujakaan sitä tarvinnut ilmoittaa. Nythän sillä on turkki vasta pentujen jälkeen kasvamassa takaisin. Häntä on vielä pelkkä ruoto ja voitte vaan kuvitella miltä noi muutenkin *köh* hieman isot korvat näyttä kun kauluskarvoja ei ole :)

No mutta, palataan lauantaihin, tuohon jonkin verran aikataulutettuun päivään. Se alkoi juoksulenkillä klo 8 ja jatkui kisatalkoissa hallilla. Siitä sitten ajelemaan Outokumppuun, jonne tulivat Kiki ja Jussi. Outokummusta lähdin sitten suoraan Helsinkiin ja siellä piti tietty valvoa..Ja parin tunnin yöunien jälkeen startata sunnuntai-aamuna Espooseen, palata takaisin Oulunkylään ja mennä junalla messukeskukseen - viime tipassa tottakai! Olin kotona illalla klo 21. Viime yönä nukutti hyvin..

Homma rönsyilee ihan ohi aiheen! Eli Torvinen sai 4-vuotissynttäreillä lahjaksi luonnetestin.
Paskimmat synttärit ikinä sanoo Kiki.

Tältä se näytti paperilla:
Toimitakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: -1 Pieni
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

ja lopussa pisteiden kohdassa lukee +125.

Yllättikö?

Noh, yllätti Kikin huono leikki. Hommasta tuli heti tilanne ja tyyppi meni mielummin hakemaan rapsutuksia toiselta tuomarilta. Toisaalta, Kikin leikin eteen on tehty paljon töitä, ehkä testi antaa todellisen kuvan, ei opetettua.
Sen vaisu puolustus yllätti myös, kotona se on tarvittaessa hyvinkin tosissaan. Ehkä minä en ollut puolustamisen arvoinen ;) Oikeasti Kiki oli sitä mieltä, että loppuviimeksi mamma saa hoitaa tällaiset ja kovasti se kyseli ja ihmetteli, eikö räkyttämisestä tulekaan sanomista. Onneksi sille ei jäänyt uhka päälle, vaikka kyllähän se vähän epäluuloinen oli.

Mikä sitten ei yllättänyt? No, pimeästä huoneesta Kiki selvisi hyvin, kuten oletinkin. Tuomari sanoikin, että sillä oli selkeä suunnitelma. Se tarkasti ensin huoneen vasemmalla, sitten huoneen oikealla ja eteni sitten miun luokse ollen kuulemma päivän nopeimpia. Laukauksia se ei myöskään hätkähtänyt, olisin yllättynyt jos olisi jotain niistä tuuminut.

Kaikenkaikkiaan Kikissä asuu kuitenkin "ihan tavallinen" pyrri, joka reagoi välillä oikein, välillä vähän yli ja välillä joku juttu on vähän hui. Kotona se saa todennäköisesti niin paljon taustatukea Elsalta, että se on huomattavasti kovempi arkielämässä, etenkin silloin kun se nostaa kierroksia. On tilanteita, että painetta on oikeasti vaikea saada läpi. Tällaista tilannetta ei luonnetesti tuonut, testissä haukku ei ollut kierroksia nostattavaa, koska siihen aina liittyi jokin jännempi juttu. Kikin kanssa joutuu olemaan paljon mustavalkoisempi kuin muiden, vaikka kuulostin tuomareiden mielestä varmasti tosi tyhmältä tuon testin valossa :D
Kiki on jossain määrin haastava koira arjessa, se on reaktiivinen ja terävä ja siltä löytyy puolustusta paljon enemmän kuin testissä. Siihen päälle se on älykäs ja ovela. Nämä asiat pitää vain sen kanssa tiedostaa ja pelata sen mukaan. Onneksi se on vastapainona ihan avoin koira. Terävä ja kovin pidättyväinen ei ole kiva yhdistelmä.
Ihan tollaiset peruspisteet peruspyrrille ja aikalailla sellainen kun sopi odottaa. Yksi miinus mahtui joukkoon, oishan se plussana näyttänyt vähän paremmalta, mutta toimintakyky ja hermot pelaa :)

Tältä se sitten näytti videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=XlYKVmQvzTg

Maailmanvoittajassa en jaksanut kaivaa kameraa edes esille, vaikka se oli mukana. Valaistus oli enemmän kuin kehno, jopa messariin! Hyvä tele on vain haaveissa, olin jo hetken sitä tilaamassa, kunnes tuli tyly tuomio autosta; kytkin menee uusiksi ja sehän maksoi yhden hyvän putken verran se!

Siispä mennään muiden kuvilla. Elsan lapsista esillä olivat Roikki ja Koda Se on-pentueesta ja Pakki ekasta pentueesta. Esitin Pakin, joka oli harvinaisen ärsyttävä ja vouhkasi juoksuisen Selman perään, läähätti ja piippasi. Urokset.....
Elsan lapsenlapsi Taavi esiintyi junnuissa ja hienosti esiintyikin, junnupoika oli lopulta VSP ja junnutitteli tuli kotiinviemisiksi :)

Tottakai Uskomaton Olen "Taavi", JWW-14 ja VSP! (kuva Milena Nevanto)

Tottakai Se on Sven Tuuva "Koda" EH (kuva Milena Nevanto)

Tottakai Puuha Pete "Pakki" ERI/2, vara-cacib ja jonkun perse :D (Kuva: Milena Nevanto)


Tottakai Se on Severi Suhonen "Roikki" ERI/4 (Kuva: Milena Nevanto)
 Sunnuntai-aamuna ajelin tosiaan Espooseen aamiaiselle Pilvin ja Johannan ja Antin luokse. Olipa ihana nähdä! Pilvi oli juuri niin söpö livenä kuin kuvissakin, vaikka eivät 4-kuiset pennut missään määrin kauneimmillaan ole :D

Kivasti Kulje Mun Kanssa "Pilvi" 4kk




ja kasvattaja ilahtui taas kovasti kun Jetistäkin sai lisää kuvia :)
Jetikin on kasvattanut itselleen jalat ja kuonon! Jeti ei tähän saakka oikein muistuttanut kumpaakaan, mutta kovastihan nyt alkaakin löytyä Elsan näköä, etenkin sivuprofiiista.

Kuvissa siis Kivasti Liian Viilee "Jeti" 4kk ja kuvat Tuire Finska-Koponen, kiitos!!

kuva:Tuire Finska-Koponen

kuva:Tuire Finska-Koponen

kuva: Tuire Finska-Koponen

perjantai 8. elokuuta 2014

"pentupentupentuuuuu.."

Pikainen pentukuvapäivitys!

Viime viikonloppuna Kotkassa (myöhemmin lisää) ja samalla näin Kikin veljen Hepun ja Focciksen jälkikasvun, eli Tottakain A-pennut. Nyt pennut jo lentelevät kuka mihinkin suuntaan uusiin koteihinsa! Kuvissa ikää siis 7 viikkoa. Reipasta sakkia :)

Siskokset :)


pikku-Foca



kuuleppas ruohonleikkuri..
muutama kuva lisää täällä.

Viikoloppu siis meni Kotkassa, sitten muutama yövuoro ja huomenna suunta Helsinkiin ja maailmanvoittajaan, jossa ykkösryhmä on kehissä sunnuntaina. Lyhytkarvoja on 12 ja kaikki Suomesta. Surkuhupaisaa?! No, Elsan jälkikasvusta kehissä ovat Pakki, Roikki ja Koda sekä lapsenlapsi Taavi.
Huomenna on myös Torvisen 4-vuotissynttärit ja luvassa vähän erilainen synttärilahja!

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kaikenmoista menoa

ei meinaa edes kuvia ehtiä käsitellä, julkaisemisesta nyt puhumattakaan!

Pari viikkoa sitten vierailulle saapui Dukkiksen morsian Alma ja jo kahden vuoden ikään ehtineet pennut Pyry ja Lissu omistajineen. Olivat treffanneet matkallaan myös Nasun.



Lissu (Zerberan Fa Li) on pikkuruinen, hauska ja hirmuisen avoin pyrri. Harmittavasti Lissulla on alapurenta.

Alma (Zerberan Alambil)


Pyry (Zerberan Shan Yu), kovasti isänsä oloinen nuori mies, ystävällinen ja melko rauhallinen.


Käytiin ihmisten kesken ihmettelemässä Botaniassa kukkia, kasveja ja perhosia. Ehkä noloa myöntää, mutten ole tuolla koskaan käynyt aiemmin vaikka monesti on pitänyt!





Seuraavana viikonloppuna, eli 1,5vkoa sitten oli vuorossa Tottakain paimennusleiri Terhin ja Hannun luona Hiltulanlahdessa. Olipa meillä mukavaa :) Mukana miulla oli Kiva, joka pääsi toista kertaa tapamaan lambeja pian 4-vuotisen elämänsä aikana. Alun hämmennys vaihtui loppuajan intoon, joskin vielä hieman liian suureen.. Katsotaan käymmekö vielä joku kerta!

Roikki

Terhin ja Hannun koolie


Maisuli uimassa

ja niin on Torvikin

ja Roikki


Meillä oli mukana asiaankuuluvasti myös laumanvartija! Leppoisa Masi- pyrre.
Toissapäivänä oli pentuset pitäneet pienimuotoiset treffit kun Jeti matkasi pääkaupunkiseudulle. Mukana siis etelä-Suomen kolmikko Velho, Pilvi ja Ässä sekä savon vahvistus Jeti. Ikää on jo 17 viikkoa + muutama päivä ja kalenterikuukausissakin 4kk. Kokoeroa pienimmän (Jeti) ja suurimman (Velho) välillä on..noh, paljon :D Velholainen oli painanut 17 viikon iässä jo reilu 10kg siinä missä muut painoivat 16-viikkoisrokotuksilla 6,7-8kg. Ässä tulee velhon jälkeen hyvänä kakkosena, sitten Hemmo.
Kuvat on ottanut Anu Lohikainen, kiitos :)

Jeti (Kivasti Liian Viilee) kuva:Anu Lohikainen

Jeti (kuva Anu Lohikainen)

Ässä - Velho  - Jeti - Pilvi (kuva Anu Lohikainen)

Pilvi (kivasti kulje mun kanssa) kuva Anu Lohikainen

Velho - Pilvi - Ässä. Kuva Anu Lohikainen


viime viikonloppuna käväisin Kotkassa, mutta joskos siitä reissusta toisella kertaa! Päivitykset nyt vähän laahaa, ensi viikonloppunakin kun tuota ohjelmaa riittää mistä raportoida.. Ehkä :D