keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Muutaman kuvan kera

Joulu sujui leppoisasti syöden ja leväten. Haudoilla ja mummolassa piti perinteisesti käydä. Tänään tuli napattua pari pimeää kuvaakin:

Kokemuksta Jussikin sen tietää; rukkanen on laitettava yllänäytetyllä tavalla aina kun Kiva on lähettyvillä. 



Team TOrvipa hyvinkin, Tuitun elämäntehtävä on jahdata Kikiä ja Dukki taitaa muuten vaan saada taas neidoilta  kommenttia :)

Jotenkin hupaisaa, neiti vahtikoiraseisojapuudeli on bongannut jotain todella epäilyttävää ja Torvinen leikkii kissaa.

"iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn"

hikivarpaisiin tarttuu lumi


Kotiintultua laitoin pyykinpesukoneen päälle ja jatkoin työhuoneen remonttia, josko se joskus valmistuisi! Pyykinpesukone piippaa n. 5min ajan (joo-o, ärsyttävä!) kun se on valmis ja jos sen luukkua ei avaa. Jatkoin kuitenkin tapettien irroittelua työhuoneessa vaikka kuulin piippauksen. Näin, että hetken päästä Torvi nousi sohvalta ja hiipparoi kohti kodinhoitohuonetta. Ehkä se meni juomaan?Nopeasti se kipitti takaisin ja linnoittautui taas sohvalle.
Menin jonkun hetken myöhemmin kodinhoitohuoneeseen ja sieltä löytyi pyykkikone luukku auki ja puolet pyykeistä lattialle purettuna. Piippauksestako sille tuli tuo mieleen vai miksi? "En jaksa enää kuunnella". Tänään kotiapulaisen hommiin näytti kuuluneen myös kylppärin likakaivon tsekkaus.. Itsehän saan sen metalliritilän pois vain jollain apuvälineellä, Torvilta se käy tassunkäänteessä!

Mistä se aina edes keksii näitä? Ahneus ei ole yksinään selitys, vaikkakin se on selitys hyvin monelle sen tempaukselle. No, Torville juolahtaa aina mieleen.. :)

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulun odotusta

Yksi yö jouluun, kirjaimellisesti! Yksi yö valvottavana töiden merkeissä enää. Edessä on ensimmäinen joulu viiteen vuoteen vapaalla! Olisin ehkä halunnut töitä, mutta käy se näinkin. Parhautta on yhdessäolo perheen kanssa, isäkin on vapaalla ja Hausjärvellä asuva pikkuveljeni tulee käymään.

Harmittaa kun ei tullut tehtyä joulukorttia. Useampana vuonna sellainen on tullut viime tipassa tehtyä. Nyt idea joulukorttiin syntyi jo marraskuun puolella, olisihan se pitänyt arvata, että toteutuksesta se sitten jää kiinni ;) For sure, tarkoitus oli valokuvata ennen loman loppumista torstaina, mutta idässä saatiin nauttia kireähköistä pakkasista (-25, jopa -30) päivisinkin, joten kuvailut jäivät.

Nytkin pakkasmittari näyttää -25. Ollaan sitkeästi lenkkeilty jopa tunnin lenkkejä näilläkin pakkasilla. Ostin koirille "joululahjaksi" uudet Pomppa-takit ja hitsit ne on hienot! Elsa sai harmaan (kun punaista ei ollut), Kiki keltaisen ja Tuittu violetin. Ehkä ne enemmän lämmittävät lenkeillä miun ajatuksia, mutta kyllä nuo treeneissä odotteluun tulee tarpeeseen. Tuittu on saanut jalkaansa kovimmilla pakkasilla myös fleecetossut eikä nuudelia näytä palelevan. Kiki pitää sellaista vauhtia yllä, että hiki tulee :)

Pentukuumetta (!) kävin kasvattamassa perjantaina kun käytiin hakemassa kaverille puudelinpentu, Tuitun puoliveli Vili (Triguette's Hypertec). Niin pieniä ja suloisia <3 Puudeli on kyllä toisaalta niin helppo koira, että niitä menisi helposti useampi. En ole kylläkään ottamassa, kunhan totean ;) Sinne jäi vielä pikkuinen narttupentu vapaaksi. Puudeleita voisi helposti kuvitella sen 3-4, ja monella onkin, sensijaan 3 pyrriä ajaa miut ihan riittävästi hulluuden partaalle! Puudelin näyttelyturkin hoidossa on toki oma hommansa, mutta voitteko kuvitella, miusta on jopa kiva vääntää sille noita pompuloita päähän :D Mutta kunhan Tui on näyttelynsä käynyt, niin kyllä toi turkki katoaa alta aikayksikön, vaikka siihen silmä onkin jo tottunut.

Harrastuksista ollaan nyt muutama viikko ansaitulla tauolla. Elsalla on vähän arkuutta vasemmassa jalassa, lonkkaa ympäröivissä lihaksissa ja sisimmässä varpaassa. Onneksi sopivaan saumaan sattui joulu ja pakkaset. Nautitaan lenkkeilyistä ja tempuista, ei malta olla pikkaisen kuitenkin tekemättä iltaisin, kun on 3 (huomenna 4) superinnokasta treenikaveria :)) Elsa varsinkin, se vain höperöityy ja maanistuu tuon treenaamisen kanssa, mitä vanhemmaksi se tulee. Nään niin sieluni silmin 10+ vuotiaan Elsan-mummon tohkeissaan pakkaavan pallon matkaan kun treenireppua pakataan ja kun oma vuoro koittaa, kuuluu tuttu "väh väh väh". Elsan treenimotivaatio on kyllä ehtymätön <3 Eipä valittamista ole näissä muissakaan, Elsa vain elää tuota hetkeä niin joka solullaan. Jokainen on hieman omanlaisensa treenattava. Tuitun ajatuksenjuoksu poikkeaa pyrreistä, mutta hauska se  on ja takuulla yrittää parhaanssa! Ja onhan se hupaisaa kun hattarapallo tappaa kaninkarvalelua kikkurat hiekkaa pöllyten eikä millään suostu vaihtamaan sitä namiin.. Siinäpä teille puudelitahtoa!


Nyt lenkille ja sitten töihin, tuli nukuttua vähän reilummin yövuoron jälkeen; 8-16.30 ;)
Tasapuolisesti toivotamme jokaiselle

RAUHALLISTA JOULUA & ONNEA VUODELLE 2013! 

maanantai 10. joulukuuta 2012

Messari 2012 (lisätty Roikin arvostelut klo21)

Reissuaminen on kyllä rankkaa, etenkin kun lähtee täältä "Uralin kuppeesta" kuten eräs etelämmässä asuva serkkuni sanoisi. Mut oli kyllä hauska viikonloppu, rahat meni eikä riittänytkään ja loppuhuipennuksena yhteen reissulaiseen iski mahatauti tulomatkalla. Onneksi vasta sitten! Aamulla oli kuitenkin ihan hyvä vointi, joten ehkei syyttäminen käy edellistä iltaa, joka vähän venähti ;) Kevyt väsymys edelleen jäljellä 11h yöunien jälkeen..

Perjantaina suunnattiin suoraan ostoksille Selloon. Tarttuihan sieltä tavaraa.. Illalla sit syömään ja vähä viiniä ja unten maille. Lauantaina oli sit Helsinki Winner-päivä, puudeleita jotai 40, joista junnunarttuja 8. Päästiin helposti perille, mihinkään ei tarvinnut jonottaa ja myyntikojut saatiin kierrettyä jo ennen kun ruuhkat tulivat. Matkaan tarttui leluja koirille, luita, treenitasku itselle, hurtan huomioliivi + säärystimet (tarjouspaketti), kumilenksuja puudelille, takki jne.



Tuitun arvostelu kuului näin:
Nice female in good type. Enough correct proportions, slightly long muzzle. Strong back. Correct underline, good quality of coat. Correct movement.

JUN-ERI/5 Tuomari: Beradze Iuza, Georgia

Hassua, junnukehässä 30cm korkea Tui näytti aika isolta!

Sit pyrrikehän laidalle, jossa Roikki (Tottakai Se On Severi Suhonen) oli ainut lyhytkarvapyrri. Marja Talvitie tuomaroi ja Roikkinen oli ROP, joten sieltä napsahti tietty serti, cacib ja titteli HeW-12! Onnea :)


Sivulta katsoen hyvin tyypillinen liikkuja. Hyvätyyppinen. Liian pyöreäkalloinen, muuten hyvä ilme. Hyvä kaula ja ylälonja. Niukahkot etu-, erinomaiset takakulmaukset.Hyvä karva, mutta ei täydessä turkissa. Käyttäytyy mallikelpoisesti.
ERI NUK1 SA ROP SERT CACIB HeW -12






En jaksa säätää kuvia, joten olkoot kehnoja! Pitäis oikeasti saada hommattua se uusi kamera, tuossa 400D:ssä loppuu kyllä säädöt kesken sisätiloissa,vaikka nokalla olisi 85mm/1.8 putki kun iso-arvon saa vaan 1600 =/

Lauantai-iltana oli taas ohjelmassa vähän ostoksia, ruokailua ja ehkä vähän taas viiniäkin =) Eksyttiin siis hotellin baariin, valehtelematta porukka siellä oli kyllä väh. sen 10v meitä nuorempia.. Noo, tuli siellä silti oltua kahteen ja virkeänä herättiin sunnuntaiaamuna klo 6.30..

Sunnuntaina sitten aloitettiin taas ostoksilla, sit puudelikehällä. Unohtamatta, että nyt sit jonotettiin viimeiset 1,5km messariin, vaikka eilen oltiin ihan samaan aikaan liikkeellä. Samat (?) 8 junnunarttua ja tällä kertaa Tuittu oli niistä se ensimmäinen :) Pitihän Tuitunkin saada titteli, pyrrikämppiksiltä kun löytyy jo! :D Loppujen lopuksi Tui oli jopa PN-4 ja vara-serti, jos se eilen näytti junnukehässä isolta, niin kyllä vain näytti tuolla paras narttu-kehässä pieneltä!

Tuomarina oli Tiina Taulos ja arvostelu kuului näin:
Näyttävä ja tyylikäs kokonaisuus. Kaunis, pitkä kuono. Tummat, pienet silmät, kaunis runko. Erittäin kaunis takaosa ja hännän kiinnitys. Liikkuu ryhdikkäästi hyvällä askeleella. Kauniissa näyttelykunnossa. Vielä hieman pehmeä karva.
JUN ERI/1, PN-4,vara-serti ja Juniorivoittaja -12




Molempina päivinä Tui kävi esiintymässä vielä kasvattajaluokassa, Executive molempina päivinä Rop-kasvattaja :)



 Katottiin sit enää vaa lyhytkarvapyrrit (5kpl) ja lähdettiin kohti Kotkaa. Lyhytkarvoissa Elsan Pakki- pentu ekasta pentueesta oli ROP (W-12) ja Roikki PU2 kera sertin. Not bad :)
Claudian kuvia seuraavassa linkissä: http://claudia.kuvat.fi/kuvat/Me+ja+muut/Voittaja+ja+Helsinki+Winner+2012/

Roikin arvostelu sunnuntailta:
Good proportions, correct mouth, prefer little more flat skull, normal front, good topline, good angulations behind, moves well.
NUK1 SA PU2 SERT VARACA

Kotkassa pyörähdettiin katsomassa Ladan ja Celon pentuja. Olipa ne söpöjä! Suosikki löytyi, onneksi kaikki ovat olleet varattuja jo suunnilleen ennen syntymäänsä :D Nyt on ranteet täynnä hampaanjälkiä, porukka ei nimittäin liiemmin ujostellut, pentuja vaan vyöryi kimppuun heti kun ovi avattin! Oli kyllä kiva et ehdin nähdä ne, ennen kun ensi viikonloppuna muuttavat omiin koteihinsa.

Nyt sitten (ehkä) vähän rauhallisempitempoisen loman viettoon, töihin vasta 1,5 viikon päästä!